OVER ONS

Empiri Music is een jong, creatieve en innovatieve platenmaatschappij uit Veghel. Het label richt zich voornamelijk op hiphop en is het initiatief van de gebroeders Ralph Ortmans en Lex Ortmans. Ralph studeerde in 2014 af aan de Fontys Rockacademie in Tilburg en besloot al tijdens zijn opleiding een eigen label te beginnen. Al snel sloot zijn jongere broertje Lex aan als mede-eigenaar van het bedrijf.

Empiri is een samentrekking van de woorden empire en piri en dekt daarmee de lading van het doel van het bedrijf. Enerzijds heeft het bedrijf als doel om een imperium, een prestigieus bedrijf te worden dat een grote speler wordt binnen de muziekindustrie. Piri staat voor creativiteit, nuchterheid, onafhankelijkheid en vernieuwing. Het woord is ontstaan na een gezellig avondje samen met enkele creatieve vrienden. Al meteen vond Ralph het woord lekker in de mond liggen en creatief, jong en flexibel klinken. Deze combinatie van woorden is dan ook waar het bedrijf voor staat: creativiteit en vernieuwing combineren met de zakelijkheid en de heldere ordening van een platenmaatschappij.

Het label richt zich vooral op nieuwe manieren van content en contentverspreiding. Empiri Music is van mening dat de CD als geluidsdrager achterhaald is en wil dan ook nieuwere en vooral aantrekkelijkere vormen bedenken voor het aanbieden en consumeren van muziek. Aansluiten op de behoefte van de luisteraar is essentieel.

Op het moment is het jonge label bezig met het opzetten van zijn eigen distributie en hoopt het snel de eerste artiesten onder haar hoede te hebben en diens muziek succesvol uit te kunnen brengen.